Priebeh praženia kávy – ako sa praží?

Káve sa venujem od roku 2011, ale k praženiu som sa dostal až v roku 2013, kedy som si zakúpil malú, 500-gramovú pražičku na kávu. Moje prvé praženie bola katastrofa a káva počas praženia takmer začala horieť. Je to zaujímavé, ale práve ten moment je zodpovedný za to, že som sa do praženia kávy tak zamiloval a tento proces sa stal mojím koníčkom. Úlohou pražiara je dostať z každej kávy maximum potenciálu, a práve to je na pražení také fascinujúce. Keďže máme rôzne odrody kávovníkov a metódy spracovania, tak je praženie každej kávy nové dobrodružstvo. Aby som zakaždým mohol upražiť dokonalú kávu, tak potrebujem pochopiť celý proces a chemické reakcie, ktoré sa pri pražení dejú.

0
    0
    Obsah košika
    Košík je prázdnyNaspäť do obchodu